Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS
Meten = weten

Onze stappen naar
een succesvolle campagne
en marketing strategie

arrow
01
Goed instellen van
Google Analytics.

Google Analytics biedt als gratis tool een enorm voordeel tegenover je concurrent als je deze maar goed instelt.

arrow
02
process2
Zorg dat je al je goals meet.
(wat voor jou een goal is)

Enkel zo kunnen we achteraf beoordelen wat nu juist het rendement is van je campagnes.

03
process3
Google Tag Manager

Stap 3 is het gebruiken van Google Tag Manager (GTM). Deze tool kan je gebruiken om makkelijker te werken.

meten = weten

Google Analytics

Deze tool bezorgt je inzichten over het zoekgedrag op je website van je bezoekers. Maar nog belangrijker, het geeft je inzichten in wie die bezoekers zijn en of je campagnes effectief renderen of niet.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je eigen IP-adres uitsluit om vervuilde data te voorkomen. Zorg er ook voor dat je deze tool linkt aan andere advertentieplatformen zoals Google Ads.

Meetbare goals

Standaard conversiemeting:

Formulieren | Telephone clicks | Mailto clicks | Downloads | Nieuwsbrieven of andere inschrijvingen | Acoount aanmaken | Aanmeldingen | Winkel in de buurt / Dealer locator

E-commerce

Transacties (zonder revenue) | E-commerce tracking (met revenue) 

Google Tag Manager

Door deze tool te gebruiken is enkel nog de code van GTM nodig op je website. Daarna kan je alle andere codes die je wil gebruiken voor andere tools als Facebook, Hotjar en zo verder gewoon in deze tool zetten en afvuren wanneer je wilt.

Het bespaart dus ook veel werk voor je developers en het houdt de code van je website mooi en overzichtelijk. GTM  is ook een uitstekende aanvulling op je Google Analytics. Google Analytics heeft namelijk ook zijn beperkingen. De goals die we hierboven aanhaalden kunnen niet allemaal gemeten worden met Google Analytics. Daarvoor gebruiken we dan Google Tag Manager.

Zorg dus steeds dat deze 2 tools voor jou bedrijf op orde zijn want het is van cruciaal belang in jouw online marketing strategie.

Is jouw data al op orde?

Kan je ondersteuning gebruiken bij het op orde brengen of het analyseren van je websitedata?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons.