Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

Hoe bepaal je jouw online marketing strategie?

Een goede online marketing strategie voor jouw bedrijf is belangrijk. Elke bedrijf heeft zijn eigen noden en doelen en nog belangrijker: elke bedrijf heeft zijn eigen doelgroep.

En elke doelgroep kan je bereiken via bepaalde kanalen. Niet elk kanaal zal helpen in hen te bereiken. Het is dus belangrijk dat je eerst je data van je website en jouw doelgroep goed in kaart brengt.
Wij bij Ads At Steak kunnen jou ondersteunen bij het analyseren van jouw data. En daarop maken we dan samen met jullie een strategie (channel-mix) op maat van jouw behoeften.

online marketing strategie

Hoe ziet een strategie eruit?

ICON_MARKET
1. Stuur de markt

Creër zelf vraag op momenten wanneer die er niet expliciet is. Bv.: Youtube kanaal oprichten of blogs promoten.

ICON_MOMENTS
2. Grijp je momenten

Op momenten dat de vraag stijgt in de markt deze gaan opvangen.
Bv.: Solden, Black Friday en Valentijn.

ICON_INTENTIE
3. Intentie opvangen

De vraag in de markt die er is of die je gecreëerd hebt blijven opvangen en hierop inspelen.

Wat is voor ons een strategie?

Wel, dat is dat ene kleine ding dat jouw bedrijf of dit moment het meeste kan doen groeien!

En het kan misschien klinken als een cliché maar een strategie begint nog steeds bij het in kaart brengen van de customer journey en de funnel die jouw klanten moeten doorlopen voor de een conversie maken. Nu zijn er natuurlijk meerder bekende funnel in marketing zoals “SEE-THINK-DO-CARE” en “AWARENESS-CONSIDERATION-CONVERSION”.

Deze funnels zijn nog steeds de basis van een goede marketing strategie, maar wij bij Ads At Steak vinden dat deze funnels te weinig rekening houden met een basis. Een strategie die begint bij met deze funnels wordt te snel een strategie die heel de funnel bespeeld.
Dat is uiteraard belangrijk maar wij vinden dat het nog belangrijker om eerst te beginnen bij deze basis en pas daarna nog boven te gaan in de funnel. Anders ga je steeds meer mensen bereiken, maar zonder basis kan je deze consumenten nooit opvangen.

Nood aan een digitale strategie op maat?

Kun je hulp gebruiken met een opstellen van een online marketing strategie?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons.